Известие

Collapse
No announcement yet.

Странна част на корпуса на перката на ТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странна част на корпуса на перката на ТД

Има една странна част на корпуса на перката. Намира се долу в дясно и влизат 2 кабела в нея. Незнам за какво служи а ми е интересно. Единия кабел е постояннен + другия няма нищо на него нито + нито - Та за какво е тази част и какви тоци трябва да отиват до нея.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    Fiat Coupe 2.0 16V

Re: Странна част на корпуса на перката на ТД

Първоначално публикувано от rtfm
    Има една странна част на корпуса на перката. Намира се долу в дясно и влизат 2 кабела в нея. Незнам за какво служи а ми е интересно. Единия кабел е постояннен + другия няма нищо на него нито + нито - Та за какво е тази част и какви тоци трябва да отиват до нея.
    Това е реостата за първата степен на перките,и е сложено там защото идва много силен ток и загрява та да се охлажда
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А

А постоянния + на коя от клемите трябжва да се включи понеже е на кабелни обувки и незнам на коя от тях да го свържа?
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
      Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Аааааа тва вече незнам виж в сервизния менюъл може би пише защо си ги откачал не запомни ли коя къде беше,това е важно нещо за дизела
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Не

Сменявах корпуса заедно с перката и на стария ми корпус това беше счупено и му висяха кабелите свободно. Ще помоля колегите с дизелите да погледнат в коя клема отива постоянния + (черния кабел)
          Благодаря предварително.
          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
          Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Значи сега си се сдобил съ скапан резостат така че търчи в магазина че в момента не ти работи първа степен Иначе значение кое къде няма Важното е и от двете страни да има +
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ок

Добре ама какво ще ми помогне нов реостат ако на единия кабел към стария не идва + На мен температурния датчик ми е с 2 кабелчета към него. Това не значи ли че имам само една степен на перката? И още един въпрос към реостаат като отиват 2 + ови кабела не трябва ли да има още някакъв кабел които да излиза от него и да отива към перката или нещо от сорта.

П.С.
              Извинявам се за тъпите въпроси ама ми е много странна тая схема
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Re: Ок

Първоначално публикувано от rtfm
                Добре ама какво ще ми помогне нов реостат ако на единия кабел към стария не идва + На мен температурния датчик ми е с 2 кабелчета към него. Това не значи ли че имам само една степен на перката? И още един въпрос към реостаат като отиват 2 + ови кабела не трябва ли да има още някакъв кабел които да излиза от него и да отива към перката или нещо от сорта.

П.С.
                Извинявам се за тъпите въпроси ама ми е много странна тая схема
                Ами хвани и прочети нема да обеснявам 1 час и накрая да ми говориш тъпотии както сега
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                X